Selvrensende glass

Selvrensende glass er en type glass som er designet for å redusere behovet for manuell rengjøring. Denne typen glass brukes vanligvis i bygninger og andre strukturer hvor det er vanskelig å komme til for rengjøring eller hvor det er viktig å opprettholde et rent utseende.

Selvrensende glass er vanligvis belagt med et tynt lag titandioksid, som reagerer med sollys for å bryte ned smuss og andre organiske stoffer på glassoverflaten. Prosessen, kjent som fotokatalyse, skaper en hydrofil overflate på glasset, slik at vannet sprer seg jevnt over overflaten og vasker bort smuss og rusk.

En av de viktigste fordelene med slik glass er at det kan bidra til å redusere kostnadene og innsatsen forbundet med manuell rengjøring. I tillegg kan selvrensende glass bidra til å opprettholde et renere utseende over tid, da glassoverflaten hele tiden jobber med å bryte ned smuss og andre stoffer.

Denne typen glass er også miljøvennlig, da det kan redusere bruken av vann og rengjøringskjemikalier knyttet til manuell rengjøring. Dette kan være spesielt gunstig i områder hvor det er lite vann eller hvor miljøforskrifter begrenser bruken av visse kjemikalier.

Funksjonsglass