Sikkerhet og sikringsglass

Sikkerhet og sikringsglass er en type glass designet for å redusere risikoen for skade ved brudd. Denne typen glass brukes ofte i bygninger og kjøretøy for å gi beskyttelse mot utilsiktet brudd, støt og andre farer.

Det er to primære typer sikkerhetsglass: herdet glass og laminert glass.

Herdet glass

Herdet glass lages ved å varme opp glass til høy temperatur og deretter raskt avkjøle det, og skape et glass som er flere ganger sterkere enn standard glass. Når herdet glass knuses, knuses det i små, matte biter, noe som reduserer risikoen for skade fra skarpe kanter eller skår.

Laminert glass

Laminert glass, på den annen side, er laget ved å legge et lag med polyvinylbutyral (PVB) mellom to eller flere lag med glass. Når laminert glass går i stykker, hjelper PVB-laget til å holde glasset sammen, og reduserer risikoen for skade fra flygende glassbiter.

Fordeler med sikkerhet og sikringsglass

En av de viktigste fordelene med sikkerhetsglass er at det kan bidra til å redusere risikoen for skade ved brudd. Dette kan være spesielt viktig i områder hvor glass knuser er vanlig, for eksempel i bygninger som ligger i områder utsatt for jordskjelv eller i områder med høy trafikk.

Sikkerhet og sikringsglass kan også gi ekstra sikkerhet, da det ofte er vanskeligere å knuse enn standardglass. Dette kan være spesielt viktig i bygninger som krever et høyt sikkerhetsnivå, som banker eller offentlige bygninger.

Det finnes flere forskjellige typer sikkerhetsglass tilgjengelig, hver med sine egne unike egenskaper og fordeler. Noen typer er utformet for å være mer motstandsdyktige mot støt eller andre farer enn andre, og typen sikkerhetsglass som er best for en bestemt applikasjon vil avhenge av faktorer som plassering av bygningen, type beboelse og ønsket nivå av sikkerhet

Funksjonsglass

Denne nettsiden bruker cookies. Ved å fortsette å bruke denne siden godtar du vår bruk av cookies.  Lær mer