Vi følger sikkerhetsstandarder og regler for rekkverk

I Norge må glassrekkverk oppfylle visse sikkerhetsstandarder for å sikre beskyttelse av enkeltpersoner og forhindre ulykker. Disse standardene er regulert av Byggteknisk forskrift (TEK17) og Norsk Glass- og Fasadeforening.

Hva slags glass skal brukes?

Ved montering av glassrekkverk er det viktig å bruke herdet eller laminert sikkerhetsglass som oppfyller gjeldende standarder. Glasset må tåle et visst trykk og slag for å sikre at det ikke går i stykker eller knuses, og det må også kunne motstå temperaturendringer.

Er det noen krav til festesystemer for glassrekkverk?

Festesystemet for glassrekkverk skal også oppfylle spesifikke krav for å sikre stabilitet og sikkerhet til rekkverket. Systemet bør utformes for å håndtere vekten og trykket til glasset, og bør festes sikkert til strukturen eller overflaten der det er montert.

Hvem kan montere glassrekkverk?

I tillegg til å oppfylle sikkerhetsstandarder, skal glassrekkverk også installeres av fagfolk som har erfaring med å arbeide med glass og forstår gjeldende forskrifter og retningslinjer. Dette vil bidra til at glassrekkverket monteres riktig og sikkert, og vil gi trygghet for de som bruker rekkverket.

Ved å følge disse retningslinjene og forskriftene kan du sørge for at ditt glassrekkverk er trygt, sikkert og oppfyller gjeldende standarder i Norge.

Blog