Solbeskyttet glass

Solbeskyttet glass, også kjent som solkontrollglass, er en type glass designet for å redusere mengden av solvarme og UV-stråling som passerer gjennom et vindu eller en glassoverflate. Denne typen glass brukes ofte i bygninger, kjøretøy og andre strukturer der varme- og UV-strålingskontroll er avgjørende.

Denne typen glass har vanligvis et spesielt belegg som reflekterer eller absorberer solstråling mens det fortsatt lar synlig lys passere gjennom. Belegget er vanligvis laget av et tynt lag av metalloksid, som påføres overflaten av glasset under produksjonsprosessen. Dette belegget kan påføres ulike typer glass, inkludert herdet, laminert og isolert glass.

Fordelene med solbeskyttet glass

En av de viktigste fordelene med solbeskyttet glass er dets evne til å redusere mengden av solvarme som kommer inn i en bygning. Dette kan redusere behovet for klimaanlegg betydelig og bidra til å senke energikostnadene. Ved å blokkere UV-stråling, kan slik glass også bidra til å beskytte interiøret i en bygning mot falming og skader forårsaket av langvarig eksponering for sollys.

En annen fordel med slik glass er evnen til å redusere gjenskinn, noe som kan være spesielt nyttig i bygninger med store vinduer eller glassfasader. Refleks kan gjøre det vanskelig å se skjermer og kan forårsake øyeanstrengelser og ubehag, spesielt i arbeidsmiljøer. Ved å redusere gjenskinn kan denne typen glass forbedre visuell komfort og produktivitet.

Det finnes flere forskjellige typer

Det finnes flere forskjellige typer solbeskyttet glass tilgjengelig, hver med sine egne unike egenskaper og fordeler. Noen typer er designet for å være mer reflekterende, mens andre er mer gjennomsiktige. Hvilken type solbeskyttet glass som er best for en bestemt applikasjon vil avhenge av faktorer som plasseringen av bygningen, orienteringen av vinduene og ønsket nivå av solkontroll.

Funksjonsglass

Denne nettsiden bruker cookies. Ved å fortsette å bruke denne siden godtar du vår bruk av cookies.  Lær mer